Nieuws

Opnieuw grote vrijwilligersactie Dura Vermeer voor cliënten van Kennemerhart

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West organiseerde donderdag 11 juli in samenwerking met Let’s creaid voor de tweede keer een grootschalige vrijwilligersactie voor cliënten van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart. Meer dan 70 collega's brachten hun middag door op een woonzorglocatie of dagbestedingslocatie van Kennemerhart waar ze hun vaardigheden en enthousiasme inzetten om de leefomgeving van de cliënten te verbeteren en de cliënten en deelnemers van de dagbesteding een leuke middag te bezorgen.

De vrijwilligers, variërend van uitvoerders tot trainees en projectmanagers, hebben muren geschilderd, tuinen opgeknapt, spelletjes gespeeld en wandelingen gemaakt met de bewoners en cliënten. Er is ook volop samen gedanst, gekookt en gezongen.

Nieuwe look voor Tuindershart
Bij Kennemerhart Oppepperslocatie Tuindershart werden diverse klussen aangepakt. Bij deze locatie draait het om natuur, groenbeleving, buiten bezig zijn en houtbewerking. Deze plek is door de jaren heen uitgegroeid tot een groene oase in de stad. Op dezelfde locatie komt de timmerclub regelmatig samen om vogelhuisjes en plantenbakken te vervaardigen. Voor mensen met (beginnende) dementie biedt Tuindershart een warme en gezellige omgeving om samen de dag door te brengen.

De vrijwilligers van Dura Vermeer staken samen met de deelnemers en de vaste vrijwilligers van de Oppeppers de handen uit de mouwen. In de sier- en moestuin kreeg de keet van Tuindershart een nieuwe look, terwijl de stadstuinderij bruiste van de activiteit. Zo werd er een terrasoverkapping gebouwd en groot tuinonderhoud uitgevoerd. Het resultaat? Een vernieuwd onderkomen waar dagelijks met veel plezier en met elkaar gewied, geplant, gezaaid en geoogst kan worden.

Peter Bos, teamleider Dagbesteding en coördinator van deze actie vanuit Kennemerhart: ‘We bouwen voort op wat we vorig jaar met Dura Vermeer hebben neergezet. Ook toen gingen een kleine 100 vrijwilligers met veel plezier en enthousiasme aan de slag. Dit jaar was het weer een superleuke dag met veel hoogtepunten, zowel voor onze cliënten en bewoners als voor de medewerkers van Kennemerhart en de vele vrijwilligers van Dura Vermeer. Bij Kennemerhart zorgen we samen en dat kwam deze dag tot uiting. Veel dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt!’

Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West: ‘Bijna overal zijn er handjes te kort en zeker als het gaat om vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk om de ouderenzorg te steunen en iets terug te doen voor de omgeving. Dura Vermeer zet proactief in op positieve sociale impact bij alles wat wij doen: van de leefomgevingen die wij ontwikkelen en bouwen tot aan vrijwilligersacties als deze. Samen met cliënten, bewoners en medewerkers van Kennemerhart zijn onze collega’s ook dit jaar vol enthousiasme aan de slag gegaan. Van tuin- en terrasklussen tot aan diverse activiteiten als dans en spel. Deze actie heeft opnieuw bewezen dat een klein gebaar een groot effect heeft. Wij danken iedereen voor deze waardevolle middag!’

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen