Nieuws

Verschenen in het Haarlems Dagblad: slimme bedsensoren in Overspaarne

Afgelopen week verscheen er een mooie reportage in het Haarlems Dagblad over de start van de Momo BedSense pilot in Overspaarne.

Vorige week werden er onder alle bedden van onze bewoners slimme bedsensoren geplaatst. Overspaarne is daarmee het eerste verpleeghuis in Haarlem dat gebruik maakt van deze zorgtechnologie. De sensorplaat verzamelt informatie over druk, houding en trillingen. De hieraan gelinkte app geeft onze zorgmedewerkers inzicht in alle bewoners op de afdeling. Dit stelt hen in staat om anders te werken, wat leidt tot een verlichting van de werkdruk en meer aandacht voor bewoners. Bewoners kunnen hierdoor uitslapen, worden minder gestoord, en kunnen beter worden geholpen zodra daar behoefte aan is.

Kennemerhart heeft gekozen om te starten met de pilot in locatie Overspaarne. Het inzetten van de Momo BedSense en het blijven onderzoeken of dit instrument helpt in het verbeteren van de zorg, past namelijk de Topcare manier van werken op deze locatie. Overspaarne heeft het Topcare predicaat voor mensen met ‘dementie met zeer complex probleemgedrag’.

Lees hier het artikel:


Bron: Haarlems Dagblad, door Ivo Laan.

Foto: © Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen