Nieuws

Kennemerhart CCR

Centrale Cliëntenraden in de zorg werken samen

De Centrale Cliëntenraden van Kennemerhart en Zorgbalans zoeken de samenwerking op, om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Zo kan beter worden ingespeeld op de behoeften van cliënten van zorgorganisaties.

Kennemerhart en Zorgbalans werken al op allerlei niveaus in de regio en binnen diverse projecten samen en dat levert goede inzichten, waardevolle ervaringen en resultaten op. Dus vonden de centrale cliëntenraden (CCR) het ook niet meer dan vanzelfsprekend om ook de handen ineen te slaan. De zorg verandert sterk. Vergrijzing maakt het nodig dat naasten vaker een helpende hand toesteken. De CCR heeft medezeggenschap over de zorg voor cliënten en hun naasten, voor nu en in de toekomst.

Samen beter
Het idee om op het gebied van medezeggenschap voor cliënten samen te gaan werken leefde al langer. Arnoud Bernelot Moens, voorzitter van de CCR van Zorgbalans: ‘Juist omdat we elkaar ook op andere gebieden succesvol weten te stimuleren. Je kunt van elkaars ervaring en kwaliteiten leren en samen de medezeggenschap naar een hoger niveau tillen.’ Ineke de Jonge, voorzitter CCR van Kennemerhart vult aan: ‘Naast het uitwisselen van informatie gaan we ideeën met elkaar delen en bijeenkomsten organiseren over medezeggenschap in de zorg voor cliënten en hun naasten.’

Week van de Medezeggenschap
De CCR-en besteden gezamenlijk aandacht aan de landelijke Week van de Medezeggenschap (4 t/m 10 oktober 2024), onder andere met een poster en een bijeenkomst op donderdag 17 oktober om 19:00 uur in Zorgbalans’ woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden. Samen bereik je meer. En betere medezeggenschap draagt bij aan waardevolle zorg. Daarom willen de CCR-en met cliënten en hun naasten in contact komen om te laten zien wat de cliëntenraad allemaal doet en waarom medezeggenschap belangrijk is.

Contact
Heeft u een vraag of idee voor de CCR? Aarzel niet om deze te stellen via secretariaatccr@kennemerhart.nl.

Klik hier om meer te lezen over de CCR.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen