Nieuws

Regioproject Naastenparticipatie van start

Ouderenzorgorganisaties Kennemerhart, Sint Jacob en Zorgbalans slaan de handen ineen om de samenwerking met naasten te versterken. Wij schakelen hierbij de hulp in van Tandem, Centrum voor Mantelzorgondersteuning.

Samenwerken met naasten uit het sociale netwerk van de cliënt wordt in de toekomst steeds belangrijker. Daarom gaan wij als zorgorganisaties het gesprek aan met cliënt, naasten en medewerkers over hun wensen, verwachtingen en grenzen in deze samenwerking. Zo kunnen we investeren in een stevige basis om samen op te trekken en bij te dragen aan de zorg en het welzijn van de cliënt.

Wij vinden het waardevol dat naasten een actieve rol blijven houden, zodat de cliënt zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk kan leven met de mensen om zich heen. Niet alleen de mantelzorger, maar ook andere naasten blijven hierdoor in verbinding met de cliënt en dragen bij aan zorg en welzijn, passend binnen de wensen en mogelijkheden. Gezien de toenemende druk op de ouderenzorg, als gevolg van vergrijzing en personeelstekorten, is dit ook nodig.

Bij Kennemerhart, Sint Jacob en Zorgbalans zijn er al veel betrokken naasten. Dit willen we graag versterken en bevorderen. Voor een optimale samenwerking tussen cliënt, naasten en de medewerkers van de zorgorganisaties vinden we het belangrijk dat alle perspectieven goed uitgelicht worden. Door middel van rondetafelsessies met zowel mantelzorgers als een brede afvaardiging van zorgmedewerkers is waardevolle input opgehaald. Met deze input kunnen we als organisaties de samenwerking met naasten verder ontwikkelen en de verschillende perspectieven met elkaar verbinden.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen